$type=slider$sn=0$l=1$m=0$show=home

[NIEUWS]_$type=three$au=0$cm=0$c=3$show=home

[EVENTS]_$type=grid$sn=0$l=1$c=3$m=0$show=home

Meet Mathias; M'gineer en Piranha

Mathias is 25, sportief en houdt van afwisseling. Supporter van Club Brugge, speler en trainer bij baseballclub Piranhas in Oostende, badmintonspeler… Hij heeft veel passies. En ook professioneel kiest hij voor variatie. Bijna 3 jaar is hij aan de slag als M’GINEER en dat bevalt hem.
Ik doe m’n job graag omdat ik kan meewerken aan de meest diverse projecten in verschillende sectoren. Eentonig wordt het nooit!

Kampioen slowpitch

Baseball, Mathias? “Ik ben toevallig op baseball gestoten in 2012 nadat ik een match had gezien op tv. Ik ben me dan gaan informeren bij de Ostend Piranhas. De club was op zoek naar nieuwe leden en ik zag een sportieve uitdaging wel zitten. De voorbije jaren is onze club serieus gegroeid, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd. We hebben nu 4 jeugdafdelingen en 2 teams voor volwassenen: de recreanten en een competitieteam dat slowpitch speelt (softbal volgens de regels van baseball). Ik doe in beide teams mee en vorig seizoen zijn we met het competitieteam kampioen geworden in 2de divisie.”

Baseballtrainer Mathias

Naast speler is Mathias sinds 2015 ook hulpcoach bij de miniemen, de 9- tot 12-jarigen. “Het leuke aan baseballtrainer zijn is dat ik mijn ervaring kan doorgeven aan de jonge spelertjes. Omdat ik zelf ook speel, leer ik nog altijd bij. Die veldervaring helpt me om een betere trainer te worden. Het is ook fijn om de spelers die jij hebt helpen ontwikkelen te zien doorgroeien.”

Direct aan de slag

En over doorgroeien gesproken. Met een secundair diploma in Electromechanica en een bachelor in de Ontwerp- en productietechnologie, afstudeerrichting Kunststofverwerking op zak en na een eerste werkervaring bij Deceuninck klopte Mathias op 1 juni 2015 aan bij MIDES. “Ik ben gestart met een opdracht bij Barco: het uittekenen van een lampenkooi.” Zijn vuurdoop heeft hij alvast met glans doorstaan en ondertussen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde bij MIDES.

Van Barco tot Daikin

Mathias heeft al heel wat mooie projecten op z’n palmares. “Tijdens mijn opdracht voor machineconstructeur GB Boucherie maakte ik vooral 2D-tekeningen, maar de laatste maanden zette ik er ook 3D-samenstellingen over van OneSpace Designer naar Siemens NX. Bij Soleras in Deinze hielp ik met het uittekenen van coating machines. Na een korte tussenstop op ons kantoor in Roeselare (opleiding) volgden nog tekenopdrachten bij Solae in Ieper en CD Constructs in Roeselare.” Van oktober 2016 tot juni 2018 was Mathias aan het werk bij Daikin in Oostende. “Daar heb ik mee de derde generatie van de Altherma warmtepomp ontworpen.”

Huidige functie?

Vandaag werkt Mathias als M’GINEER bij Quadrant in Tielt. 
Ik help er mee aan de tekeningen van een nieuwe extrusielijn, een kopie van een bestaande lijn voor kunststof halffabrikaten. De plannen bestaan dus al, maar moeten aangepast worden zodat alle onderdelen overeenkomen met het nieuwe ontwerp.
Welke andere opdrachten er in de toekomst nog bijkomen? “Geen flauw idee, maar voor mij kan alles! Hoe meer afwisseling, hoe liever!”

[NIEUWS]_$type=three$au=0$cm=0$c=9$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=1$icon=1$h=318$m=0$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=1$icon=1$h=318$m=0$show=post

Naam

events,18,faq,5,in de kijker,23,jobs,24,nieuws,20,nieuwsbrief,1,referenties,4,
ltr
item
Engi Talents - Blog.be: Meet Mathias; M'gineer en Piranha
Meet Mathias; M'gineer en Piranha
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6_F7clDXDtBV0bjH1xefzrjUyxcdD2kUcUEHzgCH6DwvPyHCGWbypQ1Ieo0xiMk02-U37i8zwZFIdnMUI2RkPZTrA95a7yIInGWfW9d-6jeTqLlC8FNUO2ZwqwCyWPQmvIRD_OnORTq7e/s320/Schermafbeelding+2018-10-03+om+15.37.49.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6_F7clDXDtBV0bjH1xefzrjUyxcdD2kUcUEHzgCH6DwvPyHCGWbypQ1Ieo0xiMk02-U37i8zwZFIdnMUI2RkPZTrA95a7yIInGWfW9d-6jeTqLlC8FNUO2ZwqwCyWPQmvIRD_OnORTq7e/s72-c/Schermafbeelding+2018-10-03+om+15.37.49.png
Engi Talents - Blog.be
https://blog.mides.be/2018/09/mathias-is-25-sportief-en-houdt-van.html
https://blog.mides.be/
https://blog.mides.be/
https://blog.mides.be/2018/09/mathias-is-25-sportief-en-houdt-van.html
true
7040550510163804598
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresulaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy